23 August 2006

Uitbreiding verzameling

Hier de fraaie schedel van een steenmarter, zo te zien
wel geschikt om eens in een stilleventje te gebruiken.

Mijn goede vriend D. en ik zijn zo langzamerhand dierenschedels gaan verzamelen. Dat klinkt misschien wat luguber voor sommige mensen, maar dat is het helemaal niet.
Vandaag gingen we eens even kijken hoe ver het was met onze 'projecten' bij mij achter in de tuin (om precies te zijn: in het verste, achterste hoekje van de tuin....) en het bleek dat we alweer vijf schedeltjes aan onze collectie toe konden voegen:

* een vos die we in de Vogezen vonden
* een steenmarter die ik van dhr. W.S. uit de CC polder kreeg
* een kat uit Denemarken
* twee hazen die we hadden gevonden

Naschrift: ene 'Hidda' heeft nog wat meer info over dit project. Kijk hieronder even in de comments.

9 comments:

Anonymous said...

Voor jullie spreekt het ongetwijfeld voor zich, maar ik denk niet dat iedereen direct snapt dat je die schedels niet kant en klaar achterin de tuin vindt, maar dat jullie die beesten ergens anders vinden of krijgen, dan de kop eraf snijden, die in een emmer doen en maanden later kijken hoe het er mee is. Misschien kun je dat nog even uitleggen? :-)

rutger said...

om niet iedereen hier direct weer weg te jagen, had ik het niet zo opgeschreven, maar het klopt inderdaad wel ja ;-)

David said...

en voor de nog-duidelijkerheid: "even kijken hoe het ermee is" volstaat ook niet. er zit vaak nog het een en ander in de hersenpan en ook andere restantjes moeten met de tandenborstel worden weggehaald.

(rutger, als je dit te smerig vindt voor op jouw prachtige frisblauwe weblog: haal deze comment gerust weg.)

rutger said...

het is inderdaad nogal wat, jullie bijdragen hier.
toch zie je maar weer dat het leven van een kunstschilder niet alleen maar 'leuke schilderijtjes maken' is; soms moet je voor de wetenschap & kunst nét even een stapje meer doen.
Zoals David vanmiddag al zei, terwijl hij bezig was met een tandenborstel de onderkaak en tanden van een dode haas te poetsen:
'It's a dirty job, but someone's got to do it.'

Anonymous said...

moi,

Je kan ze toch ook gewoon een hele tijd in de tuin laten liggen en alle "zachte delen" weg laten rotten en op laten vreten door ratten, muizen, muggen en wat dies meer zei....?

Anonymous said...

ha kees!
dat kan inderdaad ook wel, maar als je in de zomer zelf ook nog in je tuin wilt zitten is het wel prettiger om -vooral de grotere exemplaren- onder water te hebben.
Ook voor de buren die achter de heg zitten.

Anonymous said...

Wat leuk is dit al die commentaren. En zo hoor je ook nog eens iets van familie ver weg! Rutger, is het ook mogelijk een familieblog te maken? Lijkt me hartstikke leuk!
Anja.

Anonymous said...

Vroeger, als Drentse schooljongen, had ik ook even deze hobby. Maar ik legde de kadavertjes half op, half in een groot mierennest in het bos. Die mieren vraten de boel dan wel schoon.

Anonymous said...

Vergat nog wat: CC-polder staat voor Carel Coenraadspolder? Dat lijkt me nou niet de mest voor de hand liggende biotoop voor een steenmarter.

Mocht dit postje op privacybezwaren stuiten, haal het dan maar weg, al zou ik het dan op prijs stellen dat je me even zou mailen (via mijn naam aan elkaar at gmail).