24 August 2006

Regenwolken

Ook vandaag dreven weer grote regen- en onweersbuien vanuit het zuiden over Nederland. Dat is erg vervelend voor de boeren die nog een heleboel graan op het land hebben staan. Doordat het al zo lang nat is, begint het tarwe in plaats van goudgeel steeds meer grijs/zwart te worden, en beginnen de tarwekorrels te kiemen. In plaats van dikke tarwekorrels oogst je dan eigenlijk een soort natte, kleffe taugé, wat eingelijk niet zo veel meer waard is.
Ik was de hele dag lekker aan het schilderen aan allerlei opdrachten, tot het hier ook steeds luider begon te rommelen. Na een half uurtje was het zo donker geworden dat ik het verschil tussen blauw, paars en grijs niet meer kon zien.
Hopelijk krijgen we snel weer wat mooie dagen, en ik ga er onderhand ook vanuit dat we één van de mooiste nazomers van de afgelopen jaren krijgen.

2 comments:

Anonymous said...

Ha Rutger!
Ik help het je hopen, die fantastische nazomer! Wij gaan nog even twee weken zomeren in Italie! Hoe is het met de pruimen?

Groet, Anja.

rutger said...

Gaat goed met die pruimen, ik moet ze nog even afmaken (en misschien moet de zaag er nog even aan te pas komen bij de blauwe pruimen).
veel plezier in Italie!