16 September 2011

Aquarelkleuren

Aan het begin van de avond stappen M. en D. en ik in de auto om naar Zweden te rijden! Ik heb mijn best gedaan om mijn aquarelverfsetje wat aan te passen, dat neem ik namelijk mee. Ik hoop zo nu en dan eens even wat te kunnen tekenen daar. Op het plaatje hierboven zie je welke kleuren standaard in het Winsor & Newton-setje zitten. Ik vond dat er van die drie oker-achtige kleuren wel twee vervangen konden worden door blauwe kleuren (cobalt en ceruleum). Verder heb ik Alizarin Crimson-rood vervangen door Magenta (=donkerroze). Zie hieronder het resultaat.

Misschien heb ik nu wel weer teveel blauw, haha! Ik denk dat ik die phtaloblauw linksonder nog eens ga vervangen, die lijkt tenslotte vrij veel op de ceruleum.

En hier nog een deel van mijn uitgebreide vulpentesten, ik heb er aardig wat uit Hong Kong laten komen (voor gemiddeld 6 euro per stuk, valt mee dus), waarvan ik nu aan het bepalen ben welke de beste is. De pennen die je hieronder ziet zijn allemaal heel fijn om mee te werken:

Tot later mensen, reken er op dat er hier over een paar dagen een paar elandfoto's te zien zijn! We gaan erg goed ons best doen om die beesten op de foto te krijgen.

2 comments:

maaike said...

Veel plezier in Zweden!! Gr. maaike

Erik van Elven said...

Veel plezier inderdaad.
Ik heb trouwens de 965 besteld en al binnen. Nu nog even kijken voor de inkt..