13 September 2009

Suikerfabriek

Ik kon het toch niet laten. Ik heb vanavond de camera er weer even bij gepakt, ben op de fiets geklommen en heb tegen zonsondergang nog weer wat foto's van de Suikerunie gemaakt. Nu het nog kan.

De brandblusser hierboven zal niemand meer nodig hebben. Mondriaan zou nog aardig tevreden zijn over die foto! Als je hem even aanklikt, kun je zien dat de muur op de plaats waar de trap zat, aardig vuil geworden is doordat er waarschijnlijk jarenlang fabrieksarbeiders langs naar boven zijn gelopen.Van één fabriekshal heeft men alvast de wandbekleding weggehaald, zodat je eindelijk eens kunt zien wat daar nou al die tijd in gezeten heeft. Ik vraag me bij dit soort loodsen altijd af waarom ze zo hoog moeten zijn, ik dacht dat er vooral op de vloer veel gebeurde, maar je ziet dat hij werkelijk helemaal volgestouwd zit met machines.

Ik merkte na een tijdje dat de zon opeens precies superfel in een deel van één van de hoogwerkers spiegelde: tijd om eens een paar foto's zwaar onderbelicht en in zwart/wit te maken. Dat geeft vaak wel een fraai effect: de foto wordt er erg donker van, maar het deel dat felverlicht wordt blijft goed zichtbaar. Klik die tweede zwart/wit foto even aan voor een vergroting, die is volgens mij best mooi.

De ruit van de zaak tegenover de Suikerfabriek
Na een poosje attendeerde H., die even was meegefietst, me op een kraai die heel mooi in het laatste zonlicht op een vuilnisbak zat, om te proberen voedsel uit een McDonalds-zak te veroveren:

Dat was weer een hele lading Suikeruniefoto's. Klik hieronder op het label 'Suikerfabriek' om al mijn berichtjes daarover onder elkaar te zien.

Morgen: blauwpaarse dakpannen.

3 comments:

Anonymous said...

Hey rutger,

check dit: http://space.1337arts.com/

voor $150 dollar fotos vanuit de ruimte maken:

rutger said...

dat ziet er wel gaaf uit inderdaad!
hopen dat er geen vliegtuig door je camera of ballon heen vliegt, met alle nare gevolgen van dien.

Bart said...

Ik kon het ook niet laten en heb opnieuw een prachtplaat van je gebruikt voor een artikel op DagbladvanhetNoorden.nl, uiteraard weer met bronvermelding.

http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/stad/article5187003.ece

Dank en groet!
Bart