06 January 2010

Meer sneeuwschilderen

Ik ben vanmiddag weer even naar buiten geweest, niet alleen om nog een schilderijtje te maken, maar ook om te proberen of ik inderdaad warme voeten zou houden in de snowboots die ik vanmorgen heb gekocht. De koude voeten waren gisteren het grootste probleem bij het schilderen.


Doordat het te hard op mijn schilderij begon te sneeuwen, en doordat ik nog niet goed weet hoe je een huis op een natuurlijke manier in je schilderij kunt schilderen, werd het schilderijtje helemaal niks, maar mijn voeten waren na een heel dik uur nog net zo lekker warm als wanneer ik een hele avond met geitenwollen sokken en warme chocolademelk op de bank had gezeten! Fantastisch, wat werken die dingen goed! En maar 29 euro!
Ik ben veel aan het oefenen met het 'in de sneeuw'-schilderen, het zou namelijk goed kunnen dat ik in februari een aantal dagen in Zwitserland ben. Als dat doorgaat moet ik goed voorbereid zijn; ik moet weten met welke kleren/jassen/mutsen/snowboots het te doen is om een tijdlang in de vrieskou buiten te schilderen. Skieën is ook leuk, maar er gaat absoluut bijna niks boven het schilderen in de bergen!

Hierboven zie je me bezig in de Alpen. Misschien ga ik morgen wel weer even buiten werken, zolang de sneeuw er ligt moet je er van genieten.

2 comments:

René PleinAir said...

Veel dingen doe je al goed, vooral warm schoeisel is érg belangrijk, en kleed je in laagjes zodat je bij warmer weer wat uit kunt doen, zweet en kou is nl. funest. Een andere tip is misschien Merino T-shirts en leggings, Icebreaker heeft een heerlijke colectie. Als laatste, inspiratie:

Egon Miklavcic

Succes

rutger said...

thanks rené!