05 January 2010

Besneeuwde oever

Klik aan voor een vergroting
Zie hierboven niet alleen het eerste schilderijtje van 2010, het is ook het resultaat van de eerste keer werken met de nieuwe schilderkist! Ik ben om 6.00 opgestaan, zodat ik om 7.00 bij M. was, om direct naar de Drentse sneeuwvelden te kunnen vertrekken. Ik had alle spullen die ik nodig had in de nieuwe schilderkist gedaan, een heleboel truien en jassen over elkaar aangetrokken en het stoeltje gepakt, maar toch wist ik nog niet of nieuwe kist zou bevallen.


Onderweg zag ik deze verkleumde spin over de sneeuw lopen:

Na het maken van een foto en een kort filmpje heb ik hem geholpen om weer onder de sneeuw te komen, tussen het lekker warme verdroogde gras.
Hieronder de plek waar ik ben gaan zitten:Ik heb de spullen gepakt die ik nodig had, en na het mengen van de verf kon ik aan de slag. Het was precies nul graden, en met windkracht drie was het aardig fris om stil te zitten.


Na 70 minuten schilderen had ik het schilderijtje ver genoeg af (en waren mijn tenen koud genoeg) om naar huis te kunnen gaan. Een heel fris maar fraai schilderochtendje.


En hieronder nogmaals het eindresultaat, ik heb er thuis nog een uurtje aan verder gewerkt. Dit soort schilderijtjes is in elk geval een leuke herinnering aan de mooie winter van 2009/2010.

Morgen een filmpje hiervan!

1 comment:

david said...

mooi schilderijtje weer. hoe was je nu uiteindelijk aan de juiste slotjes voor je schilderkist gekomen?