12 November 2008

Modelschilderen

Afgelopen dinsdagavond had ik met een groepje collega's weer modelschilderen. Geen les, gewoon zelf-georganiseerd, voor de oefening. Het ging best redelijk goed. Hieronder een aantal foto's.
De grote problemen ontstonden natuurlijk weer toen ik, met nog een half uur op de klok, het hele hoofdje nog moest schilderen. Nadat ik daar driftig mee bezig was geweest, bleek dat ik het hoofd te klein had gemaakt. Dat dus snel uitgeveegd en een nieuw hoofd geschilderd. Dat was veel te groot. Toen de boel (om 21:50) weer snel uitgeveegd en er maar een soort 'noodhoofdje' op gezet. Ik denk dat ik daar nog maar eens mee bezig moet.


Waar ik wel uitermate tevreden over ben: haar (gebogen) linkerknie, voor de kijker rechts. Die knie boog zozeer dat het onderbeen precies van me af in de verte verdween, en zo lijkt het op het schilderij ook wel enigszins.

Het modelschilderen duurt van 19:00 tot 22:00. Doordat je altijd behoorlijk wat tijd kwijt bent met alle spullen uitpakken, de lampen en kachels goedzetten en de koffiepauze halverwege, heb je zo''n twee├źnhalf uur echte schildertijd.

3 comments:

Anonymous said...

leuk om te lezen, rutger, zoals wel vaker - en fraai om te zien. ja, die knie, die staat er al op de 3de foto mooi op.

Anonymous said...

Mooi geschilderd! Ik moet van mijn schilderleraar op model-tekenles, omdat ik steeds door de mand val met m'n figuren...

Anonymous said...

Ik vind dat been inderdaad heel goed! En het hoofd ook mooi hoor, wel een strenge mevrouw....