22 November 2008

Bouw atelier (I)

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met het bouwen van een atelier hier in de tuin, met de onmisbare hulp van R. Op het plaatje hieronder zie je hoe het nieuwe atelier aan de garage vastgebouwd zou moeten worden (bovenste deel van de afbeelding).


Inmiddels is het vrijwel helemaal af. Ik heb er al een serie schilderijen gemaakt; het werkt heel prettig met de grote ramen op het noorden. Ik zal hier de komende tijd eens een aantal foto's laten zien van het bouwproces.


Het plan was om er vier grote ramen bovenin te maken, dat zijn er uiteindelijk vijf geworden omdat ze anders te onhandelbaar groot en zwaar zouden zijn, en de schuifpui is iets smaller geworden, dus niet over de hele breedte zoals je op deze schetsen nog ziet.


Aan de achterkant hebben we ook een smalle lichtstrook gemaakt waardoor je prachtige wolkenluchten voorbij ziet drijven. Voor het allemaal zover was, moest er heel wat gegraven, geschroefd, gelast, gestucadoord, gezaagd en geschaafd worden.


Op de plaats van het nieuw te bouwen atelier stond een aantal struiken en kleine bomen. Zodra ik toestemming had van de gemeente (jaja, alles netjes met vergunningen!) ben ik direct bezig gegaan om die te verwijderen. Of misschien zelfs iets eerder al. Daarna was het stuk tuin klaar om er de fundering te gaan maken:


Binnenkort meer foto's!

1 comment:

Anonymous said...

where you come from!