11 June 2007

Nieuwe vijver!

Ik kon het toch niet laten. Vorige week snel even een gat gegraven, bubbeltjesplastic er in als bescherming tegen scherpe voorwerpen in de grond, daar vijverfolie overheen, en dan de tuinslang een kwartiertje laten lopen. Dan nog wat waterplanten van het tuincentrum (een jonge waterlelie kost zo'n beetje 12 euro!) en uit de vijvers van familie en vrienden, een paar nieuwe visjes er in en klaar is Kees. En nu begint het wachten op de eerste kikker! Wat denk je, zal er hier in onze stadstuin een kikker in de vijver komen? En hoeveel weken zal dat duren voordat mijn vijvertje door de libellen en salamanders ontdekt is?


Op de foto hierboven kun je zien dat het mijn kandidaat-kikkers aan niets ontbreekt; er ligt al een steen in de vijver die net boven het wateroppervlak uitkomt, en binnenkort zullen de plantjes rondom ook wat verkoelende schaduw geven. Ik hoop natuurlijk stiekem binnenkort weer dit soort foto's te maken (dit was vorig jaar bij ons vorige huis):


4 comments:

Anonymous said...

mooi man. zit mijn vis daar dus nu ook in?
dat zou mooi voor 'm zijn!

rutger said...

eh nee... jouw vis zit nog in de vijver. zal ik die er ook bij in gooien?

Anonymous said...

Als je een schepnetje meeneemt kun jij bij ons onbeperkt kikkers komen halen. Ze spreken alleen Gronings dus een taalcursus zou niet verkeerd zijn.

Anonymous said...

Ha, goed idee! Ik zal vast Marktplaats even doorzoeken op een cursus 'Hoe spreek ik Gronings onderwater'.