11 October 2006

UFO-weer

Een paar jaar geleden fietste ik op een dag zoals vandaag langs de Hoornse Plas in Groningen. In de zomer ziet het er zwart van de zonnebaders, in de herfst vind je er hooguit wat eenden en een verdwaalde wandelaar.
Het weer was net als vandaag: het was nauwelijks bewolkt maar er zat wel een heleboel vocht in de lucht dat het licht weerkaatste. Er hing overal een 'witte gloed' in de lucht, waar de zon fel op scheen, zodat je de bomen een paar honderd meter verderop al nauwelijks meer kon zien. Heel erg blauw/wit science fiction-achtig licht.
's Avonds had ik toen mijn goede vriend S. aan de lijn, die zei:
"Man, heb je wel gezien wat voor weer het vandaag was? Het leek wel alsof er elk moment een UFO naar beneden zou kunnen komen!"
Dat was ik dus volledig met hem eens.
Dit weertype, dat we vandaag ook hadden, noem ik vanaf nu UFO-weer. Ik was vandaag toevallig bij een kerkhof in de buurt, waar ik deze foto maakte. Hier kun je al een beetje zien wat ik bedoel, soms is het nog veel duidelijker.

klik aan voor een vergroting

3 comments:

David said...

ik zie er zelfs eentje: daar links van het midden bij die ene grafsteen - een klein blauw ufootje.
;-)

Anonymous said...

ook veel UFO's vandaag in Utrecht en omstreken, helaas geen foto's van...

blunt said...

Aha! Mn lief heeft het ook altijd over zogenaamd blauw licht. Ik wilde hem al naar de neuroloog sturen, maar nu zie ik wat hij bedoelde. Dank u wel.