23 September 2006

Oogst

We besloten vandaag om de appelboom te bevrijden van z'n zware last. Het duurde een halfuurtje, maar toen hadden we zo'n 200 prachtige glanzende appels van onze boom geplukt.
Nou ja, ongeveer 100 ervan waren prachtig, de andere 100 hadden al een gaatje in de zijkant, gemaakt door over-enthousiaste oorwurmen. Die appels hebben we geschild, gekookt en in potjes gedaan, echt een heel leuk werkje.
Daarna nog wat etiketjes gemaakt en nu hebben we een voorraadje zelfgemaakte, natuurlijke, biologische, heerlijke appelmoes in de kelder.



5 comments:

Anonymous said...

Nou da's ook toevallig, wij hebben vandaag appeltaart van onze voortuin-oogst gemaakt!

Anonymous said...

leuk!
ruilen tegen die geheugenkaart?

David said...

"absoluut niet te versmaden" hahaha

Anonymous said...

Zeg ehm en hoe bewaar je dat spul? Gewoon in potjes en klaar? Dat blijft toch nooit zo lang goed?

Anonymous said...

ik ga er vanuit van wel.
gewoon keiheet koken, die potjes loeiheet afwassen (ik heb ze omgespoeld met kokend water - link werkje) en dan direct erin.
Potjes even op de kop zetten, en dan kan het wel twee jaar mee.
Heb ik gehoord van mensen die het kunnen weten.
Overigens zijn die potjes hier toch wel voor december weer op, denk ik.
Heb je veel?