04 September 2006

Steve Irwin

Ik probeer al jaren foto's te maken van zoveel mogelijk diersoorten. Gisteren vond ik nog een hele mooie salamander bij een vijver. Vanochtend zat er een enorme spin op het aanrecht in de keuken, die ik netjes naar buiten heb gebracht. Veel dieren zijn niet zo gemakkelijk te benaderen -omdat ze wegvliegen dan wel wegrennen- maar andere zijn wel weer erg toegankelijk, zoals vleermuizen, insecten, kleine reptielen (die we hier helaas maar weinig hebben), kikkers, slakken en dat soort beesten.
Deze site heet natuurlijk ook niet voor niets 'krabbenvangen'.
Laat ik het zo zeggen: ik vind de natuur geweldig.


Ik zat zojuist in de auto toen ik op de radio hoorde dat 'Steve Irwin', de onverschrokken presentator van allerlei dierenprogramma's, een paar uur geleden in Australie is overleden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar oprecht een beetje bedroefd over was. Steve Irwin was natuurlijk altijd over-enthousiast en geestdriftig bezig, wat sommigen vast en zeker ge├»rriteerd zal hebben, maar het was duidelijk dat hij ├ęcht liefde, bewondering en respect voor de natuur had.
Jammer.

3 comments:

Anonymous said...

Ja erg jammer he... het doet mij ook wel wat hoor, terwijl ik dat verder nooit heb met overleden beroemdheden...

David said...

...in de borst gestoken door een pijlstaart-rog...

op een of andere manier had ik altijd al het vermoeden dat die man niet aan ouderdom zou sterven.
inderdaad erg jammer, maar eerlijk gezegd, als ik twee kinderen had, had ik niet zulke gekke dingen uitgehaald, dag in dag uit.

Anonymous said...

ik kan je de briljante documentaire "grizzly man" van Werner Herzog (al zijn andere films trouwens ook) aanraden, gaat ook over een of andere "self proclaimed" natuurbeschermer Timothy Treadwell die na 12 jaar bij de grizzleys in alaska te hebben geleefd zelf wordt opgegeten door een grizzley.