15 October 2010

Wilde zwijnen

De afgelopen twee dagen was ik met M. op de Veluwe! Ons doel was het zoeken en zien en fotograferen van echt wilde Wilde Zwijnen. We hebben veel uren in het donker rondgereden in de buurt van Vierhouten en Gortel en Radio Kootwijk, en in totaal zo'n vijftien zwijnen gezien. Het is ontzettend boeiend om 's nachts over een donker bosweggetje te rijden, op zoek naar wild.


Het was behoorlijk spannend om zo uit de auto te stappen om foto's te maken - hieronder zie je me op de weg zitten, een paar meter van de everzwijnen vandaan:

Je hoorde namelijk een paar meter naast de weg, onzichtbaar in de bosjes, meer (en misschien grotere!) zwijnen knorren en ronken.


We wilden in het bos gaan slapen, maar toen we zagen dat er bij elk paadje een bord stond met STRENG VERBODEN TOEGANG, én toen we doorkregen dat de zwijnen absoluut niet bang zijn voor mensen (M. stapte ook even uit de auto om een betere foto te maken, waarop de zwijnen niet wegrenden, maar allemaal naar hem toe liepen), hebben we toch maar geslapen onder een afdakje op een natuurcamping. Ook heel leuk.
Wat we verder nog beleefd hebben zie je hier de komende dagen (wat voor dood dier we vonden, wat we daar mee gedaan hebben, hoe het met de houtbrandertjes ging enz).

Kijk op M's weblog voor meer.

3 comments:

maaike said...

Leuk, welke natuurcamping was dat - een van Staatsbosbeheer?

rutger said...

Bij Drie.

piet said...

De ijsvogel is prachtig opgezet zeg.Stronkje is ook mooi.
Het portret van Eva heb ik helemaal niet gezien, had je zeker op het einde van de avond snel in je koffertje gestopt. Ziet er ook goed uit hoor.

Groeten piet