09 February 2010

Dag 1

update: op het kaartje hieronder kun je precies zien (zoom in) waar ik vandaag twee keer heb zitten schilderen.
Deze schilder-/werkvakantie is alweer geslaagd! Toen ik wegreed uit Genève, vanmorgen, sneeuwde het nogal, maar na een kilometer of 50 werd het droog, en merkte ik dat ik inmiddels tussen verschrikkelijk mooie besneeuwde bergtoppen reed. Ik was eingelijk op weg naar Chamonix, maar ik hoorde opeens maar één ding in mijn hoofd: STOPPEN! Van die snelweg af! Bergen schilderen!
Ik vond binnen vijf minuten een geschikt parkeerplaatsje en ging hard aan het werk. Ik was erg bang dat de sneeuwbuien mij al gauw zouden inhalen, maar het bleef wonderbaarlijk genoeg de hele middag droog.

Hierboven de eerste studie van deze trip! Ik hoop dat het plaatje een beetje duidelijk is, op de computer hier kan ik nauwelijks iets aan de foto´s opknappen. Het is in het echt in elk geval best een aardig berglandschapje, al zeg ik het zelf. Hier nog een paar foto's:

Ik heb dus eigenlijk maar een klein deel geschilderd van wat je hierboven op de foto ziet; alleen maar de hoge besneeuwde bergtoppen in de verte.Het was eigenlijk zulk lekker weer (drie graden en geen wind!) dat ik vergeten was om mijn snowboots aan te doen, waardoor ik na anderhalf uur schilderen toch vrij verkleumd was geworden. Later in de middag ben ik nog naar Chamonix gereden, waar ik de boel alvast even verkend heb, en op de terugweg heb ik weer op deze zelfde plek een schilderijtje gemaakt. Daar moet ik nog mee verder.
Tot morgen!

Omdat mijn eerste doel (een mooi berglandschapje maken) al gehaald is, heb ik al een volgend doel bedacht: een schilderijtje met prachtig lichtblauw gletsjerijs te schilderen, dat ik hoog op een berg al kon zien, namelijk van de Glacier des Bossons in Chamonix. Ik hoop morgen daar morgen weer heen te rijden, en nog iets verder, tot ik met een treintje omhoog kan naar een andere gletsjer (Mer de Glace). Tot later!

2 comments:

m said...

Leuk hoor!! Geniet van de omgeving!

Familie Märki said...

Mooie plaatjes van de sneeuwbergen!
Ik woon sinds een jaar in CH, vorig jaar in Luzern nu in Kanton Bern.
Luzern is ook een omgeving waar je wellicht supermooie plaatjes zou kunnen maken: overal omgeven door bergen en waanzinnige uitzichten. Heb het uitzicht daar elke dag waardeerd..