31 March 2009

Looner Diepje

Klik aan voor een vergroting
Vanmorgen stond de wekker op 4.30 uur (!): ik zou weer met mijn goede vriend M. Drenthe in. Omdat we de zonsopkomst wilden zien en fotograferen moesten we er verschrikkelijk vroeg bij zijn.

Toen het licht genoeg was om te gaan schilderen had ik al een uur lang natte voeten in mijn niet-helemaal waterdichte schoenen. Ik heb een dikke twee uur aan het Looner Diepje gezeten, gelukkig met de rug in de wind, bij een graad of 5 á 6. Later in de middag zijn we nog naar het Hijkerveld geweest waar ik ook nog aan het werk geweest ben. Misschien later daar nog een foto van. Daarna was er 's avonds ook nog modelschilderen, hou Krabbenvangen in de gaten voor het resultaat daarvan.
Hier wat plaatjes van vandaag:

Zo zagen mijn schoenen er uit, al vóór negen uur 's morgens. Daarmee moest ik nog uren in de kou zitten schilderen... het leven van een buitenschilder is niet gemakkelijk!


4 comments:

david said...

Ontzettend mooie kleur van het water!

Erik van Elven said...

Hoi Rutger,

Wat gebruik jij als ezel voor het buitenschilderen? Ben ook van plan om het eens te gaan proberen en ik vroeg me af of je nog materiaaltips hebt.
Groet, Erik

rutger said...

Ik heb zelf een schilderkist gemaakt, waar je alle (kleine) verftubes en penselen in mee kan nemen, en alles wat je verder nodig hebt.
Klik onderaan dit berichtje maar eens op het label 'Schilderkist', dan zie je er meer plaatjes van.
Echt leuk om zelf te maken.

Erik van Elven said...

Thanks. Leuke posts om te lezen.