01 March 2009

Dierentuin Emmen

De laatste foto van de dag, en misschien wel de mooiste
Het leek een mooie lentedag te gaan worden dus we besloten om naar de dierentuin in Emmen te gaan. De vorige keer dat ik er was, heb ik ook mijn best gedaan om wat mooie foto's te maken, maar toen had ik nog niet een fijne spiegelreflex camera met 18-250 zoomlens. In een dierentuin is zo'n lens met wat zoom wel fijn, als je een beetje weet hoe je er mee om moet gaan - met inzoomen verlies je al snel veel licht. Gelukkig zijn er ook veel dieren die van erg dichtbij te zien zijn, bijvoorbeeld de vissen. Hier een aantal plaatjes. Klik ze aan voor een vergroting.

Update: aan het eind van de middag, toen wij al weer weg waren, viel de olifant Annabel in de (droge) gracht om het buitenverblijf, wat ze uiteindelijk niet zou overleven. Ik heb haar vast die ochtend nog op de foto gezet, misschien is het wel een van de olifanten die je bij de foto's hieronder ziet.
9 comments:

Anonymous said...

Je hebt het drama met die oude olifant niet gezien?
http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/article4433523.ece/Val_in_gracht_wordt_Annabel_fataal_update_23.00_uur

rutger said...

Ja, dat hoorde ik, maar toen dat gebeurde waren we al weer thuis.

Erik van Elven said...

Triest verhaal van de olifant inderdaad, misschien maar beter dat je toen al weg was.
Leuke fotos, vooral van de giraffe. En je maakt mooie schilderijen.

rutger said...

Thanks Erik!
Maak je zelf ook wel eens schilderijen in de natuur - ter plekke?

Erik van Elven said...

Nee, ik werk tot nu toe nog steeds vanaf fotos. Ik heb 2 kinderen van 3 jaar en 10 maanden dus overdag is er helaas weinig tijd om te schilderen. Het lijkt me in de toekomst wel erg gaaf trouwens.

Anonymous said...

Hey rutger,

wat voor DSLR heb je ? ik ben van plan er ook een te kopen.

rutger said...

EOS 400 D.
Ik kan je van harte zo'n (tamron) 18 - 250 mm lens aanbevelen als ik heb, lekker veel groothoek en een enorm zoombereik. Hoef je eigenlijk nooit lenzen te verwisselen. Er zijn natuurlijk betere en duurdere lenzen te koop voor dat soort specialistische foto's, dat kun je ook doen, maar dat kost veel meer geld en meer moeite met lenswisselen (en meezeulen), wat mij heel irritant lijkt.

Anonymous said...

Hey Rutger, misschien een tuttige opmerking maar ik zou die mooie foto van de olifanten (of andere mooie van die dag) nog naar Emmen sturen, de verzorgers herkennen Annabel wel als ze er op staat. Ik las ergens dat ze (verzorgers) behoorlijk aangeslagen waren door dat ongeluk.

Anonymous said...

Ha Rutger

Mooie foto's zeg!