05 September 2008

Drentsche Aa

Een tijd geleden kreeg ik een verzoek om een mooi breed Drentsche Aa-landschap te maken. Het leek me daarom niet verkeerd om daar eens een buitenstudie te maken, om alvast een beetje gevoel voor het onderwerp te krijgen.

De Drentsche Aa in kwestie


Het was prachtig weer, maar er dreef zo nu en dan héél langzaam een grote wolk voorbij waaruit een zacht regentje viel. Zolang de druppeltjes zo klein blijven als hieronder heb je er niet zo veel last van, dit was binnen een kwartier weer verdampt. Toen begon ook de zon weer te schijnen en omdat ik uit de wind zat kreeg ik het bloedheet... Jaja, als beginnende buitenschilder krijg je behoorlijk wat van de echte daadwerkelijke buitenwereld mee!Onder de stoel zie je nog een snelle studie van de wolken liggen, die ik gemaakt had tijdens de eerste bui. Ik had hem maar onder de stoel gelegd omdat ik al een nogal enthousiaste hond rond mijn schilderplek had rennen. Enthousiaste honden en natte olieverfstudies: geen goede combinatie.
Hieronder het ingelijste eindresultaat (klik aan voor een vergroting).Ik ga trouwens morgen op vakantie, zo rond de twintigste september ben ik er weer! Tot later. Hou trouwens in je agenda ruimte voor mijn expo, het laatste weekend van september en het eerste weekend van oktober.

1 comment:

Anonymous said...

http://www.delalandecremer.nl/item-x.php?itemId=76039