21 February 2007

Motregen in Steendam

Door omstandigheden was ik vandaag opeens bezig met een fietstochtje rondom het Schildmeer. Ik vatte het maar op als een bedrijfsuitje: gisteren de hele dag met de administratie bezig geweest dus ik had zoiets wel verdiend. Tenslotte ben ik de baas in het bedrijf. Ik ben overigens ook de enige werknemer, de koffiejuffrouw en de financiële man die de administratie weer zo ijverig had gedaan.

Eerst de lange, rechte wegen vanuit Hellum naar achteren, langs het 'recreatiecentrum', en verder in de windstille grijze motregen naar Steendam aan de overkant van het meer. Heerlijk.
Opeens moest ik denken aan een gedichtje dat ik eens had gelezen, het was heel kort:

Loosdrechtse plassen.
Als dit Ierland was, zou ik beter kijken.


Je hoeft niet eens zo heel erg je best te doen, in de motregen in Steendam, om je voor te stellen dat je op een regenachtige oktoberdag in een uithoek van Denemarken een fiets huurt om een tochtje door een volslagen onbekende en nogal troosteloze omgeving te maken. Geweldig om dáár helemaal zo'n stukje te fietsen. Na twee seconden in Denemarken fietste ik gewoon weer in Steendam, richting Overschild, wat ook prachtig was. Ik had gehoord over een pad door de akkers om een stuk af te snijden, maar na drie pogingen had ik dat nog niet gevonden. Ik kon het huis al zien. Een kilometer modder en slootjes scheidde mij van een warm kopje koffie. Vier kilometer omfietsen of een kilometer door de modder met de fiets aan de hand? Dat laatste natuurlijk. Na een minuutje of tien (en slechts één keer de fiets over de sloot gooien) zat ik aan de koffie.
Een fijn bedrijfsuitje.

6 comments:

Anonymous said...

waar ben je toch langs gegaan Rutger?!

Anonymous said...

Je bent ook een LEVENSkunstenaar

rutger said...

geen idee waar ik precies langs gegaan ben... maar ik had over het erf van een boer gemoeten.
achteraf weet ik wel bij welke boerderij.
maar je fiets eens over een sloot gooien moet je ook meemaken.

Anonymous said...

Sluisje bij de Haanvaart:
http://img.photobucket.com/albums/v640/ediool/foto%20volume%202/sluisjeIMG_0621.jpg

Anonymous said...

Goed verhaal Rut, dat gedichtje kende ik ook. En het is echt waar he?

Anonymous said...

Goed verhaal Rut, dat gedichtje kende ik ook. En het is echt waar he?