29 March 2007

Tot over een dikke week

In verband met de verhuizing is er hier pas op 10 april weer wat nieuws te lezen of te zien! Of misschien natuurlijk wat eerder of wat later.
Als je echt per sé iets wilt lezen, kijk dan nog eens naar de eerste maanden dat ik hier wat dingetjes heb neergezet - zie de rechterkolom.
Tot dan!

27 March 2007

Nieuw van Apple

Hier een heel grappig filmpje over de Amerikaanse buitenlandse politiek en de nieuwste producten van Apple:

klik op zwarte driehoekje linksonder, dan start de film

26 March 2007

Maan

Op de zolder van onze tijdelijke woning had ik op de eerste dag al een mooie telescoop ontdekt. Afgelopen weekend stond er weer een mooie halve maan aan de hemel en dat was een goede reden om het apparaat eens voor het raam te zetten.
Bij zo'n soort acties denk je meestal: dit kán bijna niet in een keer goed gaan. Er zal vast wel net een essentieel lensje missen ofzo.
Maar jawel hoor. Binnen een minuut (je moet natuurlijk eerst precies goed richten) hadden we een kraakhelder superscherp beeld van de maan! Door de draaiing van de aarde verdween ze steeds weer uit beeld, na twee keer kijken moest je de telescoop weer bijstellen, maar het was toch erg fascinerend. Helaas zijn de foto's niet zo scherp geworden als het plaatje dat we zagen, maar zo zag de maan er dit weekend van wat dichterbij uit:





25 March 2007

Verjaardagskalender!

Eindelijk is het dan zo ver!
De langverwachte 'Rutger Hiemstra - Schilderijen'-verjaardagskalender is klaar!


Ik heb een voorraadje van 20 stuks, als die bijna op zijn bestel ik weer nieuwe maar dat duurt natuurlijk even. Mocht je er een van willen aanschaffen (15 euro), klik dan hier. Ook leuk om weg te geven als verjaardagscadeau - bijvoorbeeld aan mensen die jouw verjaardag altijd vergeten...!

22 March 2007

Het weer

Ik kijk zelf regelmatig op buienradar.nl, voor de neerslag, maar ik zag laatst dat je voor de actuele temperatuur en de windsnelheid ook heel goed op de weersite van het KNMI kunt kijken. Zie de kaartjes hieronder en klik daarna maar eens op 'het weer', bij de links hiernaast. De gegevens worden elk kwartier ofzo vernieuwd. Kun je eindelijk eens kijken of het bij je achterneef in Culemborg net zo hard waait als het hier de hele dag gedaan heeft.


21 March 2007

Tragisch


De vorige keer deed dit filmpje het niet, nu hopelijk wel. Het sluit trouwens wel heel erg mooi aan bij mijn post van gisteren, over vogels & vliegen. De kiwi (hierboven te zien) heeft nauwelijks vleugels, kan dus niet vliegen, maar dit exemplaar legt zich er niet bij neer:

klik op het zwarte driehoekje linksonder, dan start de film

18 March 2007

Normandiëfilm

Hier een filmpje van onze belevenissen in Normandië, een paar weken geleden, met een bezoekje aan het indrukwekkende Omaha Beach, echt Krabbenvangen en de gebruikelijke broodjes met tonijn. Onder het tweede deel is een prachtig melancholisch muziekje te horen dat we onderweg veel beluisterd hebben (luidsprekers aan!).
Dit filmpje is gemaakt in samenwerking met -en op dit moment ook te zien bij- David.

klik op het zwarte driehoekje linksonder, dan start de film

Levende wolk

Op sommige avonden is er hier iets prachtigs te zien. Als het heel stil is kun je deze groep spreeuwen zelfs horen vliegen. Dat heb ik helaas niet op de film gekregen, ik heb er dus maar even een muziekje onder gezet, maar het blijft een schitterend schouwspel:

klik op het zwarte driehoekje linksonder, dan start de film

17 March 2007

Foto

Het is op vakantie altijd leuk om wat foto's te maken, helemaal als je er met z'n allen op komt te staan. Een vrijwilliger om die foto te maken is altijd wel snel gevonden.


15 March 2007

Pauw

Hoe is het mogelijk, dat zo'n dier zo mooi en bijzonder wordt. Klik vooral aan voor een vergroting.

14 March 2007

Gevonden voorwerpen

Het gebeurt mij regelmatig dat ik iets moois krijg dat iemand ergens gevonden heeft. Hier de oogst van de afgelopen weken: een verdroogde pad (van A. uit Driehuis), een meerkoetenei hier uit de tuin (gekregen van J.) en een hagedissenmummie (van M. die hem helemaal uit Zuid-Afrika meenam.)





Thecoolshoeshine

Er is weer een hele bladzijde met daarop negen prachtige foto's toegevoegd aan Thecoolshoeshine.com. Ik zou zeggen: bekijk ze maar eens.

11 March 2007

Google Earth

Voor de mensen die nog steeds geen Google Earth op de computer hebben is er hier even een filmpje van hoe het er ongeveer uit ziet. Dit filmpje is natuurlijk weer van matige kwaliteit, maar het geeft een aardig beeld van hoe mooi het zelf-over-de-planeet-vliegen kan zijn. Je kunt met Google Earth op alle gebieden van de aarde inzoomen, maar van sommige gebieden zijn betere foto's voorhanden dan van andere. Alle grote steden staan er erg gedetailleerd op. En soms is toevallig ook een stukje kustlijn met wat sneeuwresten in Alaska of een Amerikaanse woestijn heel scherp, zie hieronder. Ik heb er een mooi muziekje onder gezet (doe de computerspeakers dus even aan als het kan).

klik op het zwarte driehoekje linksonder, dan start de film

08 March 2007

Vogels

Onze tijdelijke woning wordt omringd door allerlei fraaie vogels. Nou heb ik toevallig deze week een oude verrekijker gekregen van B., die het erg goed doet. Daarmee zag ik gisteren zelfs een rietgors. Dat is volgens mij helemaal niet zo'n zeldzame vogel, maar het voordeel van lang niet alle vogels kennen is dat je snel wat bijzonders ziet.
Ik ben vandaag ook maar eens een half uurtje bezig gegaan met het vastleggen van die vogels (voornamelijk meerkoeten, eenden, een fazant en dus die rietgors) met een beetje waterige acrylverf. Hieronder een paar toevalstreffers:





Klompjes

Elske Fiederelske zet je klompjes bij het vuur... maar niet te dicht er bij, natuurlijk. Ik ben trouwens ook al jaren van plan om nog eens klompen van ijs te maken, zodat je echte ijsklompen hebt. Zal deze 'winter' wel niet meer gaan lukken.

Mooi surrealistisch beeld toch? Zou je zo een verhaal bij kunnen bedenken.

06 March 2007

Mooi Normandië

Hier enkele van mijn mooiste Normandiëfoto's van de afgelopen reis. Aan een kort filmpje wordt natuurlijk al hard gewerkt.
Ook deze foto's zijn weer aanklikbaar voor een iets grotere versie.








05 March 2007

Bijzonder

Ook deze trip hebben we weer een paar extra bijzondere foto's gemaakt. Alleen de laatste foto is een beetje bewerkt in Photoshop, de rest niet:





klik aan voor een vergroting

Rotsen en keien

Persoonlijk vind ik een zandstrand niet zo boeiend, geef mij maar een rotsige kust met zeewier, aangespoelde zooi, rotsen en heldere poeltjes waarin je krabben ziet lopen. Hier een smal strookje Franse kust. Morgen meer mooie foto's!

04 March 2007

Normandië

Hier alvast een paar foto's van onze reis van afgelopen weekend, langs de kust van Normandië. De lente was daar al volop begonnen met narcissen, bloeiende brem en allerlei vogels en met een temperatuurtje van zo'n 14 graden was het heerlijk wandelen over de rotskusten. Vooral Omaha Beach en de daarbij behorende Amerikaanse militaire begraafplaats waren heel indrukwekkend.
Binnenkort wat meer foto's (kijk trouwens hier voor mooie plaatjes van mijn goede vriend D.)