17 March 2014

Vijver maken

Ik ben de afgelopen tijd zo nu en dan een paar uurtjes bezig geweest met het maken van een vijver in de tuin. De vijverbak had ik van Marktplaats: ongeveer 2 x 2 m, van hard kunststof.

Ik vond de rand wat te breed. Om die smaller te kunnen maken heb ik er hardhouten planken onder gelijmd, waarna ik de rand van zo'n 9 centimeter kon terugbrengen tot een centimeter of drie.
Daarna heb ik een houten frame gemaakt, dat ik heel precies waterpas in de grond heb vastgemaakt: met beton onder de hoekpunten.Hier zie je me bezig met de mal. Deze latten zijn precies de afmetingen van de vijverbak.
Ik heb ook nog een constructie gemaakt van hardhout, die een metalen rooster net onder het wateroppervlak omhoog houdt, om het veilig te maken voor kinderen die er in zouden kunnen vallen.


Behoorlijk waterpas, dacht ik zo.


Toen werd het tijd om een bankje te timmeren en om een paadje om de vijver te maken.


Hieronder zie je hoe het geworden is. Precies zoals ik gehoopt had: net alsof er een spiegel in de tuin ligt. Heel leuk om de verschillende veranderende luchten in de vijver in de gaten te houden. Ik ben er ook heel tevreden over dat het gelukt is om de bestrating precies gelijk te krijgen met het wateroppervlak.

1 comment:

Hans Versfelt said...

Knap werk, ziet er mooi uit,

Groet,

Hans