20 October 2011

Tweede kampeerplek

D. en ik hadden een mooie kampeerplek gevonden, hoog op de rotsen boven Skalhamn. Met enige moeite zouden we de kampeerspullen naar een plateautje kunnen slepen waar de tent nét op kon staan - we zouden wakker worden met uitzicht op zee. Zie het plaatje met de pijl hieronder.

Na nog een half uurtje rondlopen besloten we om toch van dat plan af te zien. We waren namelijk al doodmoe (slechts 3 uur geslapen in het bos, op de heenreis), we moesten dan de spullen naar boven slepen, en na nog een glaasje whisky, port of bier, zou het wellicht toch wat gevaarlijk kunnen zijn om daar te verblijven, vooral als het ook nog eens zou gaan waaien en regenen.

We gingen dus een andere plek zoeken, zo mogelijk aan de kust. We liepen dit pad naar beneden in, waar we een goede plek voor de tent vonden:

Na het opzetten van de tent, het spannen van een zeil tegen de regen, het opstoken van de brander met vochtig hout, het eten van smakelijke ravioli en het drinken van zeer welkome koffie lagen we om 21.00 (!) onder (tent-)zeil.

's Nachts was het slecht weer; veel wind en regen en ik was heel blij dat we niet hoog op de glibberige rotsen boven de zee lagen.

No comments: