04 November 2010

Brand bij Knols Koek

Ik reed vanavond om ongeveer 20.10 uur over het Hoendiep, toen ik zag dat er boven Knols Koek grote oranje en zwarte rookwolken opstegen. Er stonden nog maar twee politieauto's voor de deur, de brandweer was er nog niet eens. Honderd meter verderop kwamen twee politiemensen op paarden aan galopperen (over de straat!) en nog een halve minuut later waren er op veel verschillende plaatsen sirenes te horen van meer politie en brandweer, terwijl rookwolken door de hele schildersbuurt dreven.

Heel jammer. Ik vind Knols Koek altijd echt zo'n leuk klein Gronings bedrijfje met een prachtig witgeverfd fabriekje, dat me elke keer dat ik er langskom doet denken aan de Lagavulin whiskystokerij op Islay. Bij een ander bedrijf was ik misschien wel even gaan kijken en fotograferen, nu niet.
Gelukkig las ik dat de brandweer probeert om in elk geval de karakteristieke voorgevel te behouden. Morgen maar eens zien of er nog wat van over is.

2 comments:

Nederhoed said...

Zeker jammer. Ik wist helemaal niet dat dat aan het Hoendiep zat!? Hum, ben ik er vroeger altijd aan voorbijgefietst.

Maarten Westmaas said...

Ja sneu man. Ik heb ook altijd wel een warm hart voor het bedrijfje. Als het lukt die voorgevel te behouden zal ik nooit meer er voorbij fietsen zonder te denken aan die Schotse stokerij. Bedankt dat je die fantastische associatie in mijn brein geplant hebt.