19 July 2010

Avondje vissen

De foto's hierbij zijn gemaakt door D.
Gisteravond was het weer zo ver: ik heb met M. en D. een avondje aan de waterkant gezeten in de ondergaande zon. Dat begint inmidddels traditie te worden; een goede gelegenheid om het jaar eens door te spreken en plannen te smeden voor de toekomst. We hadden wat drankjes meegenomen (bier voor mijn kameraden en appelsap voor mij, omdat ik nog terug ging rijden - hoewel het natuurlijk een heel geschikte avond was voor een bodempje Ardbeg of de Bowmore CS die ik laatst gekocht heb).We vingen zoals altijd weer vrijwel niks maar de sfeer was er niet minder om, met het geluid van grazende koeien, het stille water, de luchtballon die zich ontzettend traag door de lucht sleepte en de opspringende visjes om ons heen.
D. vertelde over de film The Cube, M. vertelde over zijn interview met dichter R.K. en ik liet ze de voor- en nadelen zien van twee verschillende zakmessen. Zo gleed deze prachtige zomeravond voorbij tot het volslagen donker was.
Wat een goed bestede uren.

1 comment:

david said...

Ja, het was een mooie avond. We haalden ook nog herinneringen op over een vorige editie van het visavondje, waarop er 2 boeren in het donker in een klein schuitje kwamen langsvaren op zoek naar een vermiste koe.