24 February 2009

Modelschilderen - portret!

Vanavond kwam wegens omstandigheden ons model niet. We hadden de keus: of weer naar huis, of één van ons zou moeten zitten. We kozen voor dat laatste.

Klik aan voor een vergroting
Er zijn vast mensen die denken: hé, dat lijkt T. wel! Dat klopt, het was T. die voor ons ging zitten. Ik besloot om vrij dichtbij te gaan zitten (3 meter afstand ongeveer, hooguit) en alleen het hoofd te schilderen. Ik heb nog weinig ervaring met portretten maar toch vond ik dit hierboven een heel acceptabel resultaat voor drie uurtjes schilderen. Er zijn natuurlijk altijd dingetjes waar je wat kritiek op kunt hebben (doe dat ook vooral) maar toch is het wel een hoofd met redelijke proporties, mooie kleurtjes, lekker geschilderd en het lijkt ook nog enigszins op T.
Een mooie toevalstreffer.


Toen ik zo ver was (hierboven) bleek dat de ogen en wenkbrauwen wat te laag zaten, dus ik heb ze uitgeveegd, en toen ook de neus en de mond, en alles een beetje naar boven verplaatst.

2 comments:

hadewey said...

Je kan gedachten raden; ik dacht inderdaad meteen dat het een portret van de mysterieuze T. moest zijn!
Mooi!

rutger said...

Ha, mooi dat je hem herkende! Hij kijkt wat streng, maar als je drie uur stilzit dan wordt je blik automatisch vrij serieus.