08 May 2007

Garageverwarming

Wil je ook wat minder energie gebruiken, en toch je huis lekker warm houden? Drink dan eerst een stuk of vijftig blikjes bier of cola, en maak dan dit.

6 comments:

David said...

heel slim bedacht!
"I’m no carpenter, but I learned that if it’s wobbly, just add more nails."

werkt volgens hetzelfde principe als die enorme zwarte 'ballon' die we in Zwiggelte maar eens moeten uitproberen.

Anonymous said...

leuk idee zeg!! Het enige dat ik niet goed begrijp is dat de openingen onderaan de blikjes in het midden zitten, maar de openingen boven op de blikjes aan de zijkant (waar je uit drinkt). Als je die boel aan elkaar kit, dan kan de lucht er toch nooit goed doorheen? Of is de onderkant hol, en dus genoeg ruimte voor de lucht beweging???

rutger said...

inderdaad!
ook daar zullen een paar frisse blikjes cola trouwens welkom zijn.

rutger said...

Maaike: goed gezien. Misschien heeft hij de gaten zo geboord dat hij ze precies recht boven de openingen bovenin kon draaien.
Afgezien daarvan had hij trouwens toch net zo goed 5 lange metalen buizen kunnen nemen? Maar dan hergebruik je natuurlijk niets.

David said...

volgens mij is het voordeel van blikjes juist dat ze zo'n dunne wand hebben. een metalen buis is alweer veel dikker en de lucht binnenin wordt dan minder snel warm.

en wat betreft die openingen: als je twee blikjes op elkaar lijmt is er nog een soort holte tussen de bovenkant van de ene en de onderkant van de andere, waardoor het niets uitmaakt dat de gaten niet precies recht boven elkaar zitten.

Anonymous said...

en nog wat betreft het verschil tussen een stapel blikjes en één lange buis: door zo'n buis stroomt de lucht in 3 sec. naar boven, en door een heleboel blikjes met kleine openingen duurt dat veel en veel langer, meer tijd om op te warmen dus, denk ik.