25 April 2007

Ugandese sjaal

Een tijdje geleden was M. bij ons aan het logeren. Dat was natuurlijk weer erg gezellig en ze vertelde over de projecten waar ze nu mee bezig was. Een aantal jaren geleden had ze haar goede baan in Den Haag opgezegd om iets te gaan doen wat haar nuttiger leek: naar Uganda gaan en daar mensen te helpen bedrijfjes op te zetten, scholen te bouwen, voorlichting te geven over aids en onderwijzers op te leiden. Ze heeft daarvoor Stichting Jenga opgericht, kijk maar eens op die site.
M. had ook wat spullen meegenomen die 'haar' vrouwen gemaakt hadden, prachtig kleurrijke gevlochten rieten mandjes, houtsnijwerk en... een paar sjaals. Ik heb nog even gevraagd hoe dat dan ging; het leek me dat die Ugandese dames geen idee hadden waar zo'n sjaal voor nodig was, maar M. had uitgelegd wat de bedoeling er van was.
Ik kon de verleiding natuurlijk niet weerstaan om een echte Ugandese sjaal te kopen voor een paar euro.

Ik dacht bij mezelf: het is natuurlijk wel zo leuk voor die jongedame die deze sjaal gemaakt heeft, om te zien dat hij echt in Nederland terecht gekomen is. Gelukkig lag er de volgende ochtend een klein beetje sneeuw. We hebben dus direct even een foto gemaakt en die geprint. Dat printje heb ik aan M. meegegeven, en deze week kreeg ik de onderstaande foto van haar terug:

Is dat nou prachtig of niet?

4 comments:

Anonymous said...

Ha ha geweldig :) !!!
Nou moet je die foto ook even uitprinten , zelf vasthouden, kan je m weer terug sturen voor een leuk Afrikaans Droste effect. Misschien een leuk nieuw projectje voor David en jou...

rutger said...

Haha, goed idee!

David said...

supercoole actie, rutger!!
en ook een uitstekend idee van maaike. ik voel weer een nieuw project aankomen!

Anonymous said...

@Rutger: briljant!
@Maaike: briljant!