02 January 2007

Enkelband

Een paar weken geleden, toen er wéér een TBS'er was ontsnapt tijdens zijn verlof, stuurde ik dit briefje naar de Trouw:En raad eens wat ik zojuist op nu.nl las?


Elektronische enkelband voor ontsnapte tbs'ers

Uitgegeven: 2 januari 2007 12:49
Laatst gewijzigd: 2 januari 2007 12:57

DRIEBERGEN - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is samen met het ministerie van Justitie bezig met de ontwikkeling van een elektronische enkelband voor ontsnapte tbs'ers. Dat zei korpschef Peter van Zunderd dinsdag in zijn nieuwjaarstoespraak.

Volgens hem moet die band binnen enkele maanden kunnen worden ingevoerd. "Ik wil proberen te voorkomen dat tbs'ers die weten te ontsnappen, opnieuw de fout ingaan", aldus Van Zunderd.


klik hier voor het hele artikel op nu.nl

3 comments:

Anonymous said...

Goede ideeen krijgen snelle opvolging Rutger! Het is trouwens geen echte noviteit, ken je de film "The Running Man" uit 1987? De gevangen daar droegen geen enkel- maar halsbanden geloof ik... dat deze ontploften bij het passeren van een bepaalde lijn is een detail ;o) Gr RutgerS
PS De film speelt zich af in het jaar 2017, dus we hebben nog even.

Anonymous said...

Ik geloof dat ze in Amerika ook electronische enkelbanden gebruiken voor mensen die huisarrest hebben, als alternatieve straf. Maar goed, fijn dat het misschien uitgevoerd gaat worden! Misschien kan je ook nog een leuk ontwerp indienen ;)

Anonymous said...

Kees van Flodder had er vandaag ook één om!!!!