27 May 2011

Mooie langpootmug

Gisteren zag ik een heel bijzondere langpootmug op het terras zitten. Normaal zijn deze dieren grijsbruinig, dit leek een soort tijgervariant.

25 May 2011

Pudding met rodebessensap

Hier nog een iets betere foto van mijn puddinkje, hoewel ik nog gelegenheid hoop te hebben om er even een echt goed plaatje van te maken. Dit schilderijtje is op de opening bij Van Strien verkocht, afgelopen weekend.

22 May 2011

Handrem

Na het buitenschilderen, donderdag, had ik nog een uurtje over om eens even bij de Eemshaven rond te kijken. Zo stond de auto er bij toen ik weer terugkwam van mijn wandelingetje langs aangespoelde zooi:

Ik wist zeker dat ik hem op de handrem had gezet... maar die had ik blijkbaar toch niet hard genoeg aangetrokken.

19 May 2011

Rodebessensaus

Ik wilde hier nu even een schilderijtje laten zien van een puddinkje met rodebessensaus, maar ik merk nu dat ik daar helemaal geen goede foto van heb gemaakt. Het hangt al bij Galerie van Strien op de expo die zondag wordt geopend (ik ben om 15.00 bij de opening aanwezig). Hier dus wat plaatjes die niet al te best zijn, waarop je ziet hoe het daar aan de muur hangt.
Klik deze hieronder maar eens aan:



Binnenkort een betere foto.

18 May 2011

Model PS

Eigenlijk hadden we vandaag model A., maar waar ik zat had ik daar zó'n matig zicht op, dat ik er voor koos om een van mijn collega's als onderwerp te nemen.
P.S. werd het slachtoffer. Hierbij wat plaatjes, die overigens nogal matig van kleur zijn omdat ik ze vanavond bij lamplicht gemaakt heb.

Yours truly aan het werk:





Zoals altijd was het weer moeilijk om een heel figuurtje én een gezicht te schilderen maar ik ben er wel aardig tevreden over, voor een 3-uurs werkstukje met een model dat natuurlijk zelf ook druk bezig was.

16 May 2011

Oude stadsmuur

Ik had ook wat waterverfspullen meegenomen naar Griekenland, twee weken geleden. Hieronder een voorbeeldje van wat ik daarmee gemaakt heb. Ongeveer een half uur mee bezig geweest in een klein schetsboekje, meer tijd had ik niet. Klik de foto vooral even aan voor een groter plaatje.

15 May 2011

Schets

13 May 2011

Middag bij de beek

Ik vond in een hoek van mijn atelier een doek van 40 x 50 dat klaar was om hergebruikt te worden. Het stilleven waar ik mee bezig was geweest was - door slecht voorbereidend werk - niet uit de verf gekomen.
Normaal gesproken werk ik buiten op vrij kleine paneeltjes, maar ik besloot om te proberen om dit grotere formaat en plein air vol te krijgen!

Het was dus nogal een experiment voor mij: een veel groter formaat, en doek in plaats van paneel (ik houd niet zo erg van schilderen op doek) en ik zou een enorm groot en stevig statief (onlangs gekregen van T.) in combinatie met een paraplu gaan gebruiken voor de nodige schaduw.

Hierboven zie je mijn uitrusting voor vandaag: een opgespannen doek, mijn schilderkist, een rugzak met water en drie sultana's, een stoeltje en het grote statief. De paraplu ligt daar denk ik ergens onder.



Het bleek een ontzettend leuke uitdaging om eens wat anders en wat groter te werken dan normaal! Ik ben behoorlijk tevreden geworden over het schilderij (normaal zou hier staan: schilderijtje) en hou Krabbenvangen in de gaten; zoiets ga ik zeker nog eens weer doen. Misschien nog wel wat groter.

Ik heb er buiten twee uur aan zitten schilderen, en thuis nog een uurtje.
Overigens ben je natuurlijk wel de hele middag bezig met ergens heen gaan, een goede plek zoeken, alle spullen daarheen slepen, alles uitpakken - twee uur schilderen - alles weer inpakken, terugslepen naar de auto en weer naar huis rijden.

Hier nogmaals het resultaat, tweeduizend volgeschilderde vierkante centimeters doek:

Ik zie nu dat ik er nog een beetje mee bezig moet.

12 May 2011

Griekse stadsmuur

Vorige week in Griekenland heb ik één keer met olieverf zitten schilderen. Ik vond een mooie oude stadsmuur in het centrum van Kos met een knalblauwe lucht er achter. Ik wilde er eigenlijk ook een van de mooie palmbomen bij op hebben, maar die waren er hier niet te zien helaas.

Hier zie je tussen wat voor mooie oude Griekse zuilen en stenen ik bezig was:


10 May 2011

Natuur en schilderen

Een van de leuke dingen van buitenschilderen is dat je veel van de natuur meekrijgt. Als je een dikke twee uur op dezelfde plek zit, zoals ik vanmiddag ergens naast een riviertje zat, vallen je allerlei dingen op: een vogeltje dat steeds insecten haalt voor zijn/haar jongen, libellen die heen en weer vliegen, zo nu en dan een grote rimpelingen in het water door een vis of een rat, wolken die heel langzaam vervormen, kleuren die veranderen in het landschap en vooral in het spiegelende wateroppervlak en je ziet een heleboel insecten die op je schilderkist/palet/gezicht landen.
Met het schilderijtje van vanmiddag ben ik nog niet helemaal klaar, hier alvast wel een paar foto's van wat ik verder nog zag.




Ingelijst model

Kijk, ik heb model A. even ingelijst, voor mijn expo in Nieuw-Amsterdam, over twee weken (klik aan voor een grote versie):

08 May 2011

Foto's Kos

Hier een aantal foto's van afgelopen week.



De coolste spin die ik ooit ontdekt heb (klik aan!):







>



Aardbeving 5.1

Na een weekje zon ben ik weer terug! We stonden vanmorgen op het vliegveld, om de koffers in te leveren, toen de vloer opeens begon te schudden; we kregen een aardbevinkje van 5.1 (!) te verduren. Zeer spectaculair!
Het was alsof de vloer even snel, met een vloeiende beweging, zo'n 10 cm heen en weer bewoog. Na twee seconden begonnen er veel mensen naar de uitgang te rennen, maar toen er verder niks gebeurde ging iedereen weer in de rij staan. Heel cool.
Jammer dat je van zoiets geen indrukwekkende foto's kunt nemen.

De komende dagen zal ik behoorlijk wat foto's laten zien van KOS en omgeving. We hebben op een naburig eilandje in een vulkaankrater gelopen, waar we al te horen kregen over de vele kleine aardbevingen die er hier voorkomen.