26 September 2010

Schuurtje op de dijk

Nog een buitenschilderijtje: een huisje op de dijk, bij de doorgang tussen de Carel Coenraadpolder en de Johannes Kerkhovenpolder. Daarin werden de balken bewaard waarmee ze het dijkgat dicht konden maken bij gevaarlijk hoge waterstanden. Ik moet er aan de onderkant nog een paar centimeter af zagen, dan wordt het zoals dit (zo'n 10 x 30 cm):

22 September 2010

Wilg

Hier een van de schilderijen die ik gisteren gemaakt heb.
Wilg bij het dijkgat leek me wel een mooie titel. Ik schilderde zo'n beetje tegen de zon in dus ik heb mijn parasol er ook bij gebruikt. Hieronder het schilderijtje, het is zo'n 15 x 19 cm. Klik het plaatje aan voor een vergroting.
Van het andere buitenschilderijtje moet ik nog een goede foto maken.

21 September 2010

Bij het dijkgat

Wat was het een ontzettend mooie dag vandaag! Ik heb twee buitenschilderijtjes gemaakt, aan de ene en aan de andere kant van het dijkgat naar de Carel Coenraadpolder. Ik heb er nu nog geen goede foto van; komt binnenkort.

15 September 2010

Pad langs het water

Rutger Hiemstra / 2010 / Paadje langs de waterkant
Hierboven zie je een deel van een buitenschilderijtje dat ik laatst gemaakt heb (klik aan voor een vergroting). Ik was er niet helemaal tevreden over, maar nadat ik er een paar stukjes vanaf gezaagd had, was het een heel stuk beter geworden. Het is een pad dat langs de waterkant loopt.
Hieronder zie je het paneeltje voor en na het zagen.


08 September 2010

Pompoenen

Onlangs ben ik even bezig geweest met een paar pompoenen die ik gekocht had. Hieronder zie je ze: in het echt, met daarachter de geschilderde versies.

05 September 2010

Rups

01 September 2010

Schilderles geven

Net als afgelopen maandag ben ik vandaag bezig geweest met 'schilderles' geven aan acht mensen die zich aangemeld hadden bij 'weekjeschilderen.nl'. Aan het eind van de middag ben ik zelf nog even bezig geweest met het tekenen van de eenden en ganzen die je kunt vinden op de wierde van Ezinge, waar we waren.
Deze getekende eenden zijn maar klein, zo'n 5 cm breed ofzo.