30 September 2008

Schutkleur

Afgelopen weekend was ik in Oost-Groningen, op mijn expositie van mijn nieuwste schilderijen. Voor en na de expo had ik tijd om deze twee dieren te fotograferen; een mooie buizerd en een kalfje-met-goede-schutkleur. Daaronder nog een foto van het fraaie Groninger Land.



27 September 2008

Muis met bloemblaadjes

Een tijdje geleden had ik al laten zien dat ik begonnen was met het schilderen van een dode muis die ik had gevonden. Hier wat meer foto's van dit werkje. Om de boel enigszins op te fleuren had ik er wat mooie gele blaadjes van een teunisbloem omheen gelegd.



En het uiteindelijke schilderijtje - klik aan voor een vergroting:


Ik zie net dat de foto hierboven eigenlijk lang niet zo mooi is als het schilderij zelf, qua kleur, wellicht binnenkort een betere plaat.

24 September 2008

Keep

Gisteren had ik eindelijk tijd om, vlak voor het begin van mijn volgende expositie, te beginnen met een schilderijtje van een zeer mooi vinkachtig dood vogeltje: de Keep. Zie hieronder het resultaat. Ik heb er natuurlijk direct maar even een lijstje bij gemaakt. Klik vooral de bovenste even aan voor een vergroting!


20 September 2008

Terug uit Zeeland!

Ik ben weer terug van een mooie vakantie in Zeeland! Natuurlijk was de schilderkist ook mee en ik zal daar binnenkort wat resultaten van laten zien. Hier eerst een sprinkhaan die op de autospiegel was gaan zitten:

Sprinkhaan met een nogal vreemde blik in zijn ogen.
Binnenkort meer. Eerst maar eens de foto's en filmpjes die ik gemaakt heb bekijken.

05 September 2008

Drentsche Aa

Een tijd geleden kreeg ik een verzoek om een mooi breed Drentsche Aa-landschap te maken. Het leek me daarom niet verkeerd om daar eens een buitenstudie te maken, om alvast een beetje gevoel voor het onderwerp te krijgen.

De Drentsche Aa in kwestie


Het was prachtig weer, maar er dreef zo nu en dan héél langzaam een grote wolk voorbij waaruit een zacht regentje viel. Zolang de druppeltjes zo klein blijven als hieronder heb je er niet zo veel last van, dit was binnen een kwartier weer verdampt. Toen begon ook de zon weer te schijnen en omdat ik uit de wind zat kreeg ik het bloedheet... Jaja, als beginnende buitenschilder krijg je behoorlijk wat van de echte daadwerkelijke buitenwereld mee!



Onder de stoel zie je nog een snelle studie van de wolken liggen, die ik gemaakt had tijdens de eerste bui. Ik had hem maar onder de stoel gelegd omdat ik al een nogal enthousiaste hond rond mijn schilderplek had rennen. Enthousiaste honden en natte olieverfstudies: geen goede combinatie.
Hieronder het ingelijste eindresultaat (klik aan voor een vergroting).



Ik ga trouwens morgen op vakantie, zo rond de twintigste september ben ik er weer! Tot later. Hou trouwens in je agenda ruimte voor mijn expo, het laatste weekend van september en het eerste weekend van oktober.

02 September 2008

Beestjes

Onlangs was ik even in de tuin alle uitgebloeide vingerhoedskruiden aan het verzamelen om alle zaadjes daaruit te oogsten. Zodat we over twee jaar ook mooie bloemen in de tuin hebben. Ik merkte dat ik niet alleen de zaadjes verzamelde, maar ook een heel stel bladluizen, lieveheersbeestjes en nog een heleboel ondefinieerbaar ander klein spul:




Verder heb ik nog zoveel mogelijk zaad van de akeleiën geoogst. De teunisbloemen waren nog niet verdroogd genoeg en de stokrozen waren eigenlijk niet echt goed gelukt, misschien dat ze volgend jaar genoeg kracht hebben om echt te gaan bloeien.

Ransuil

Afgelopen weekend zag ik een ransuil in een boom zitten, ergens in Drenthe. Hij zat in een berk, zo'n 4 meter boven de plek waar ik met wat mensen stond, en bleef urenlang zitten. Heel cool! Jammer dat ik mijn EOS niet bij me had, maar slechts de ixus, maar toch kun je prima zien dat het een uil is:


Op die plek heb ik trouwens ook al wel eens veren van een kerkuil gevonden.