31 January 2007

Rome

Dit soort dingen is altijd weer bijzonder.

klik op het zwarte driehoekje linksonder, dan start de film

30 January 2007

12

Op twaalf december 2005 keek ik op mijn klok/thermometer. Jammer dat ik dat niet 37 minuten eerder deed, dan was wat ik zag nog unieker geweest.

29 January 2007

Ministier

Zo van onderaf gefotografeerd lijkt het nog heel wat, deze stier. Zwart, grote hoorns, brede schouders... kon zo uit een Spaans plattelandsdorpje weggelopen zijn. In real life is dit volwassen stiertje maar iets groter dan een heel grote hond! Deze beesten, Dexters (geloof ik) zijn een een soort miniatuurkoeien. Oefenkoeien. Als deze bevallen, kun je overstappen naar de echte.


26 January 2007

Compact flash

Op een kast lag al jarenlang een Compact Flash-kaart van een magere 32 mb, die ik al lang niet meer gebruikte. Mijn nieuwe camera heeft SD-kaarten dus deze kaart was overbodig geworden, en met één filmpje en vijf foto's zat hij toch al vol.
Ik was eigenlijk wel benieuwd wat er nou binnenin zit, in zo'n kaart. Ik heb hem dus maar eens open gemaakt. Zie dit filmpje:





25 January 2007

Donderdagse zoekplaat

Een tijdje geleden heb ik een schilderles gegeven aan een kleuterklas op mijn vroegere basisschool. Ik heb de kindertjes geprobeerd uit te leggen wat een 'horizon' is, dat snapten de meesten wel na een aantal voorbeelden. Hier een zoekplaat van het schilderen dat op mijn theorieles volgde, de onderste foto verschilt op 10 punten van de bovenste (origineel):

klik aan voor een vergroting

Winterversiering (II)


Goed voorbeeld doet goed volgen! Deze foto werd naar Krabbenvangen gemaild! Probeer het zelf ook eens, gewoon wat bakjes & bordjes met water 's nachts buiten laten bevriezen en dan de stukken ijs in een boom zetten (en dan een foto maken en die hierheen mailen!). Vooral met avondlicht wordt het fantastisch.

24 January 2007

Vissenverhuizing

Vissen kunnen prima tegen kou: als het water maar vloeibaar is vinden ze het meestal wel best. Toch heb ik vandaag voor mijn drie doorgewinterde goudvisjes een binnenshuis vakantiearrangement geregeld. Ik denk dat ze er wel blij mee zijn, maar zeker weten doe je dat natuurlijk nooit. Vorige winter hebben ze minstens een week onder 10 centimeter dik ijs gezwommen en dat beviel ze zo te zien ook goed.
Hier een verslagje van hun verhuizing (geluid aan voor de mooie muziek):

klik op het zwarte driehoekje linksonder, dan start de film

21 January 2007

Leukste reclame

Dit is wat mij betreft nog steeds het leukste reclamefilmpje ooit. Hier wel vertaald in het Engels maar dat is ook prima.

20 January 2007

Schuimaarde

We hadden al een uurtje rondgereden, toen we opeens iets geks zagen in de lucht: alle bewolking trok naar één kant weg. Het was net of er van bovenaf een tafellaken weggetrokken werd. De zon kwam tevoorschijn, één kant van de hemel was bewolkt, de andere kant werd strakblauw en we reden toevallig langs een berg wittige schuimaarde met groen mos er op. Een prima recept voor een wat vreemde foto.

klik aan voor een vergroting

18 January 2007

Zondvloed

Dit schilderij is gemaakt door de geweldige Engelse schilder Turner en het heet 'Zondvloed'. Lekker los & ruig geschilderd. Zo erg was het weer hier gisteren niet, hoewel het soms wel even behoorlijk tekeer ging achter ons huis. Mooi schilderij dit, waarschijnlijk in het echt nog veel mooier.

JMW Turner, (1775-1851), Deluge, 1843.

17 January 2007

Storm!

Alles wat maar enigszins zou kunnen wegwaaien heb ik naar binnen gezet. We krijgen storm vandaag! Met alles er op en er aan: veel regen en zware windstoten, en dat vooral in het Waddengebied! En laat ik nou helemaal niet zo ver van de Wadden wonen... Het wordt vast niet zo erg dat er tornado's aan te pas komen, zoals hier wel het geval was:

15 January 2007

Twee visjes

Twee visjes van de vismarkt en een gouden lijstje dat ik toevallig eens bij de Hornbach vond. Een mooie combinatie. Zoals je op de eerste foto kunt zien, was het onderste visje half doormidden; op het schilderijtje niet meer.



12 January 2007

Libelle

Prachtige diertjes, die libellen. Het zijn net kleine robotjes. Ik zag jaren geleden een keer een libelle een witte vlinder uit de lucht grijpen, net een soort biologisch luchtgevecht. Het mooie is dat je ze tegenwoordig lekker scherp & van dichtbij op de foto kunt zetten, om alle details goed te kunnen zien, zoals hieronder.


klik aan voor een vergroting
En een filmpje van iets bijzonders: het eerste vliegende en op afstand bestuurbare 'vliegtuigje' met vleugels!

klik op het driehoekje helemaal linksonder, dan start de film

11 January 2007

Avondfoto's Groningen

Hier wat avondfoto's van vorig jaar. Die tweede heb ik al eens laten zien, geloof ik, maar die blijft mooi. Allemaal aanklikbaar voor iets grotere versies.





Donderdagse zoekplaat

Dag mensen, hier is 'ie weer: de donderdagse zoekplaat. Drie Mongoolse jongedames die op een perron in de Gobi-woestijn iets proberen te verdienen, wat aardig lukte trouwens. Boven is origineel, de onderste foto verschilt op 10 punten. Ik heb geprobeerd om er weer een paar extra moeilijke in te maken. Succes!

klik aan voor een vergroting

09 January 2007

Poolse klussers

Je hoort steeds meer over bouwvakkers uit Polen die naar ons land komen om hard te werken en veel geld te verdienen. Op de foto hieronder zie je twee van die klussers, ze zijn hier trouwens wel in Polen zelf bezig. Ik vond dit wel een mooi plaatje.

Dat die Poolse lui vindingrijk zijn, dat viel ons direct al op. Je hebt lunchpauze, je bent even naar het dorpswinkeltje gelopen voor een lekker worstje, dat je nog niet kunt bakken omdat de keuken er niet is. Die ben je namelijk juist zelf aan het installeren. Wat doe je dan? Je prikt de worst op een stokje, pakt een verfafbrander en roostert je lunch ter plekke.

06 January 2007

Verjaardagskalender (bijna) af!

Vandaag kreeg ik de eerste schilderijen/verjaardagskalender binnen, die bijna mooi genoeg was. Ik heb veranderd wat ik nodig vond, met een beetje geluk krijg ik over twee weken kalender versie 2.1 binnen. Dat laat ik tegen die tijd natuurlijk even weten.

05 January 2007

Solderen


Toen ik eindelijk eens goed aan het solderen was, leek het me een goed plan om ook te proberen een koperen w.c.-rolhouder te maken. Dat lukte. Dit exemplaar (versie 1.0) heb ik weggegeven. Misschien moet ik er nog eens een bij maken voor 'eigen gebruik', hoewel we nu ook een schitterende kunstzinnige houder hebben.

Snow Kayaking

Het ziet er misschien even wat anders uit dan normaal, maar het blijft toch gewoon met een bootje door het water gaan: snow kayaking.


En hieronder nog een boeiend filmpje met een paar kano's op zee:

>
klik op het zwarte driehoekje linksonder, dan start de film

03 January 2007

Donderdagse zoekplaat

We beginnen het jaar goed met een donderdagse zoekplaat, met zowaar tien (10!) verschillen! De bovenste foto is origineel, de onderste is op tien plaatsen iets anders. Sommige verschillen zijn groot, andere natuurlijk weer moeilijk te vinden. Succes!

klik aan voor een vergroting

02 January 2007

Slapen in China en Mongolië


Als het warm genoeg is, dan kun je in China en Mongolië heerlijk buiten slapen. Mocht het nou iets té warm worden, en er zijn geen bomen in de buurt, kun je altijd nog in de schaduw van je eigen paard gaan liggen.







Enkelband

Een paar weken geleden, toen er wéér een TBS'er was ontsnapt tijdens zijn verlof, stuurde ik dit briefje naar de Trouw:



En raad eens wat ik zojuist op nu.nl las?


Elektronische enkelband voor ontsnapte tbs'ers

Uitgegeven: 2 januari 2007 12:49
Laatst gewijzigd: 2 januari 2007 12:57

DRIEBERGEN - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is samen met het ministerie van Justitie bezig met de ontwikkeling van een elektronische enkelband voor ontsnapte tbs'ers. Dat zei korpschef Peter van Zunderd dinsdag in zijn nieuwjaarstoespraak.

Volgens hem moet die band binnen enkele maanden kunnen worden ingevoerd. "Ik wil proberen te voorkomen dat tbs'ers die weten te ontsnappen, opnieuw de fout ingaan", aldus Van Zunderd.


klik hier voor het hele artikel op nu.nl

01 January 2007

2007


Namens alle medewerkers van Krabbenvangen wens ik je een heel fijn 2007! Mijn goede voornemen voor het komende jaar is om in elk geval nog veel lekkere appeltaarten te bakken, zoals deze hieronder, die het nieuwe jaar maar deels gehaald heeft.